Flowbox

Video opetuksen
ja oppimisen välineenä

EDUBOX - OPETUSVIDEOPALVELU

Web app – sovelluksena toimiva opetusvideopalvelu
Suomenkieliset opetusvideot
Opiskele ohjelmistojen, sovellusten ja laitteiden käyttöä
Yli 2500 ammattilaisten tuottamaa videota
Edubox
Edubox
Uutta sisältöä joka kuukausi
Osaamisen mittaaminen tasotesteillä
Kattavat opiskelutilastot
Katselusuositukset
Lähtökohtana on hyödyntää videoiden avulla tapahtuvaa oppimista. Videovälitteinen opetus mahdollistaa ajasta ja paikasta riippumattoman ympäristön, jossa aiheeseen voi palata milloin tahansa.

Ominaisuudet

Koulutuksen digitalisointi
Laaja ICT-kirjasto
Suomenkielisyys
Oppimispolkujen rakentaminen
Osaamisen mittaaminen tasotesteillä
Opiskelusuositukset osaamisen mukaan
Opiskelutilastot
Ammattilaisten tuottamat videot
Videoiden katseluresoluutio on valittavissa
Toimii tietokoneella, tabletilla ja puhelimella - Mobile First
Moderni laiteriippumaton teknologia
Ei vaadi Javaa, Flashia tai muita selainlaajennuksia

Palvelun tyypillisiä käyttötapoja

OMAN ICT-OSAAMISEN KEHITTÄMINEN

Yksityishenkilöt hankkivat lisenssin ja käyttävät opetusvideopalvelua omien ICT-taitojensa ylläpitämiseen ja kehittämiseen.

HENKILÖSTÖN ICT-OSAAMISEN KEHITTÄMINEN

Organisaatio käyttää opetusvideopalvelua oman henkilöstönsä ICT-taitojen kehittämiseen.

OPPILAITOKSET

Oppilaitos käyttää opetustoiminnassaan Eduboxin perussisältöä.

JÄRJESTÖT/YHDISTYKSET TARJOAVAT JÄSENISTÖLLEEN KOULUTUSTA

Organisaatio hankkii Edubox-lisenssejä ja luovuttaa tai myy niitä jäsenistönsä käyttöön.

Esittely- ja ohjemateriaalit

Edubox - esittelyvideo

Demovideot

Näytevideoita Edubox-opetusvideopalvelun kurssisisällöistä.

Word 2013 -perusteet

iBooks Authoring perusteet

Kuvankäsittelyä iPadilla

Android-tabletin käyttöönotto

Digitaalinen tarinankerronta

Mac OS X Tips & Tricks

Google Apps for Education

Adobe Creative Cloud - perusteet

Avoimet kurssit

Veloituksetta ja ilman rekisteröitymistä katseltavissa olevat kurssikokonaisuudet. Kaupallinen hyödyntäminen ehdottomasti kiellettyä.

Internetin vaarat - tietoa opettajille ja vanhemmille

Internetin vaarat - tietoa alakoululaisille

Nuorten maailma nettipoliisin silmin

Internetin vaarat - tietoa yläkoululaisille

Sosiaalinen media
ja rikokset

Hinnoittelu

Yksityishenkilöt

Edubox-opetusvideopalvelu alkaen 7,90 €/kk (sis.alv)

Lisenssivaihtoehdot:

  • 3 kk 8,90 €/kk
  • 6 kk 8,50 €/kk
  • 12 kk 7,90 €/kk

Lisenssin saat hankittua verkkomaksulla rekisteröitymällä käyttäjäksi osoitteessa app.edubox.fi.

Organisaatiot

Palvelut yrityksille, oppilaitoksille ja muille organisaatioille hinnoitellaan asiakaskohtaisesti.

Ota yhteyttä!

  • Puh. 010 324 3000
  • myynti@flowbox.fi

Kerromme lisää organisaatiolisensseistä, räätälöidyistä koulutusalustoista ja sisällöntuotannosta.

Edubox - kurssisisältö 17.11.2018

Adobe Acrobat DC - perusteet

Adobe Acrobatin avulla voi luoda ja muokata PDF-tiedostoja, suojata niitä salasanoilla ja lisätä niihin kuvia sekä kommentteja. Kurssin opettaja Hannu Rekilä opastaa ohjelmiston peruskäytössä ja esittelee sen erilaisia käyttömahdollisuuksia.

Adobe Connect edistyneille

Tällä kurssilla perehdytään asiantuntija Risto Korhosen johdolla Adobe Connectin edistyneempiin ominaisuuksiin. Kurssilla opitaan käyttämään esimerkiksi ääni-, video- ja animaatiotiedostoja kokoushuoneessa sekä hyödynnetään Adobe Connectin omia sisällöntuotannon työkaluja.

Adobe Connect ja kokouksen hallinta

Tällä kurssilla perehdytään asiantuntija Risto Korhosen johdolla luomaan kokoushuoneille mallipohjia, käyttämään kameroita, säätämään huoneen asetuksia, tallentamaan ja editoimaan tallenteita sekä jakamaan niitä muiden katsottavaksi.

Adobe Connect kokoustyökaluna

Tällä kurssilla opitaan isännöimään verkkokokouksia, säätämään ääniasetukset kohdalleen, käyttämään kokoushuoneen keskeisimpiä toimintoja ja työkaluja sekä keskustelemaan osallistujien kanssa. Kurssin opettajana toimii asiantuntija Risto Korhonen.

Adobe Connectin käyttöönotto

Adobe Connectin käyttöönotto -kurssilla perehdyt asiantuntija Risto Korhosen johdolla ohjelmiston käyttöönottoon kohta kohdalta. Opit toimimaan pääkäyttäjänä, muokkaamaan palvelun ulkoasua, luomaan käyttäjätunnuksia sekä hallitsemaan erilaisia käyttäjärooleja.

Adobe Creative Cloud - perusteet

Adobe on siirtänyt suurimman osan ohjelmistojaan pilveen, jonka takia osa ohjelmista on saatavana vain verkosta. Adobe kutsuu palveluaan nimellä Creative Cloud. Tällä kurssilla asiantuntija Kimmo Turtiainen kertoo, mikä Creative Cloud - palvelu on, miten palvelu otetaan käyttöön ja miten sitä käytetään. Kurssilla esitellään lyhyesti Creative Cloudiin kuuluvat ohjelmat ja lisäpalvelut.

Adobe Dreamweaver - perusteet

Tällä kurssilla luodaan web-kouluttaja Tuula Kyrölän johdolla toimiva verkkosivusto Adobe Dreamweaverilla. Kurssi perehdyttää standardeihin perustuvien web-sivustojen ja -sovellusten suunnitteluun, kehitykseen ja ylläpitoon. Kurssin oheismateriaalina ovat kouluttajan esimerkkimateriaalit. Adobe Dreamweaverillä suunnittelijat ja kehittäjät voivat luoda uuteen HTML5-standardiin perustuvia web-sivustoja.

Adobe Dreamweaver - tehokäyttö

Tällä kurssilla perehdytään web-kouluttaja Tuula Kyrölän johdolla tarkemmin CSS-tyylimäärittelyjen mahdollisuuksiin. Kurssilla rakennetaan ja muotoillaan monitasoinen alasvetovalikko. Lisäksi luodaan generaattorilla dynaaminen palautelomake, joka upotetaan Dreamweaverillä tehtyyn sivuun. Kurssin oheismateriaalina ovat kouluttajan esimerkkimateriaalit.

Adobe Dreamweaver CC - perusteet

Uudistuneen Adobe Dreamweaverin avulla voidaan luoda moderneja ja responsiivisia verkkosivustoja. Tällä kurssilla perehdytään Adobe Dreamweaver CC:n ominaisuuksiin ja perustoimintoihin. Kurssin aikana suunnitellaan ja rakennetaan oma verkkosivusto. Adobe Dreamweaver on osa Adoben Creative Cloud - kokonaisuutta.

Adobe Illustrator - perusteet

Adobe Illustrator on erittäin monipuolinen vektorigrafiikkaan perustuva piirto-ohjelma. Ohjelman avulla voi luoda grafiikkaa webbiin, videoille, elokuviin tai erilaisiin markkinointimateriaaleihin. Kurssin kouluttaja Kimmo Turtiainen perehdyttää ohjelmiston työkaluihin ja niiden monipuolisiin ominaisuuksiin. Illustrator CC on osa Adobe Creative Cloudia.

Adobe InDesign - perusteet

Adobe InDesign on monipuolinen julkaisusovellus, jonka avulla hallitaan suunnittelua ja typografiaa pikselintarkasti. Ohjelman avulla luodaan tyylikkäitä sivuja painotuotteiksi, tablet-laitteille ja muihin näyttöihin. Taitot voi kätevästi mukauttaa sopimaan erikokoisille ja -suuntaisille sivuille sekä erilaisiin laitteisiin. Kurssin kouluttaja Kimmo Turtiainen perehdyttää ohjelmiston työkaluihin. Kurssilla opitaan muuan muassa luomaan uusia julkaisuja ja luomaan sivupohjia.

Adobe Photoshop - perusteet

Tällä kurssilla perehdytään kurssin opettaja Kimmo Turtiaisen johdolla Adobe Photoshop CS6-version käyttöliittymään. Kurssilla opitaan muuan muassa muuttamaan kuvan kokoa ja resoluutiota, käyttämään erilaisia maskeja ja tasoja sekä säätämään värejä. Adobe Photoshop on yksi suosituimmista digitaalisten kuvien muokkaamiseen käytetyistä ohjelmista.

Adobe Photoshop CC - perusteet

Tällä kurssilla perehdytään uusiutuneeseen Adobe Photoshop CC - version käyttöliittymään ja kuvanmuokkauksen tärkeimpiin työkaluihin Kurssilla opetellaan muuan muassa muokkaamaan kuvan kokoa, värejä ja resoluutioita, käyttämään erilaisia tasoja, maskeja ja tehosteita sekä retusoimaan kuvista entistä parempia. Photoshop on yksi suosituimmista ja monipuolisimmista kuvankäsittelyohjelmista. Adobe Photoshop CC on osa Adoben Creative Cloud - kokonaisuutta.

Adobe Photoshop CS6 - uudet ominaisuudet

Kurssin opettaja Kimmo Turtiainen kertoo tällä kurssilla Photoshop CS6-version uusista ominaisuuksista käytännönläheisten esimerkkien avulla.

Adobe Premiere Elements - perusteet

Adobe Premiere Elements on monipuolinen videoeditointiohjelma, joka mahdollistaa rajoittamattoman määrän audio- ja videoraitoja muokattavaksi yhdeksi videoksi. Kurssin kouluttaja Satu Hakanurmi perehdyttää ohjelmiston työkaluihin ja opastaa, miten video- ja kuvamateriaalit tuodaan ohjelmaan. Kurssilla opitaan lisäksi editoimaan kuvaa ja ääntä sekä jälkityöstämään valmista videomateriaalia.

Adobe Premiere Pro - perusteet

Adobe Premiere Pro on ammattilaisten käyttämä videoeditointiohjelma, joka mahdollistaa rajoittamattoman määrän audio- ja videoraitoja muokattavaksi yhdeksi videoksi. Kurssin kouluttaja Jonna Eriksson perehdyttää ohjelmiston työkaluihin ja opastaa tuomaan videot ja kuvamateriaalin ohjelmaan. Kurssilla opitan editoimaan kuvaa ja ääntä sekä jälkityöstämään valmiita videoita. Tällä kurssilla on käytössä Adobe Premiere Pro CS6 - versio.

Android - perusteet

Tällä kurssilla asiantuntija Hannu Virta perehdyttää Android-käyttöjärjestelmän perustoimintoihin. Kurssilla opitaan muun muassa sähköpostin käyttöönotto, ohjelmien asentaminen, perusasetukset sekä laitteen personointia. Kurssilla on käytössä Android 4.4 - versio.

Android - tehokäyttö

Asiantuntija Hannu Virta antaa kattavan tietopaketin edistyneemmistä Android-käyttöjärjestelmän ominaisuuksista. Kurssi käsittelee muun muassa SideSync-apuohjelman käyttöä, tietoturvaa, kalenteria, etäpaikannusta ja puheohjausta. Kurssilla on käytössä Android 5.0 - ohjelmistoversio.

Book Creator for iPad - perusteet

Book Creator on sekä yksityis- että opetuskäyttöön mainiosti soveltuva sovellus iPadille. Sovelluksen avulla luodaan näyttäviä sähköisiä kirjoja, jotka voivat tekstin ja kuvien lisäksi sisältää myös videota ja ääntä.

Digitaalinen tarinankerronta - menetelmät

Kurssin kouluttaja Pirita Juppi perehdyttää tällä kurssilla digitaalisen tarinankerronnan menetelmiin, soveltamismahdollisuuksiin ja digitarinan tekemisen prosessiin. Kurssilla opitaan ymmärtämään menetelmien erilaisia hyödyntämismahdollisuuksia henkilökohtaisessa ja ammatillisessa käytössä. Lisäksi opetellaan käyttämään erilaisia digitaalisen median ilmaisukeinoja luovilla tavoilla.

Digitaalinen tarinankerronta - ohjelmistot

Kurssin kouluttaja Pirita Juppi perehdyttää tällä kurssilla maksuttomiin ohjelmiin, joita voi hyödyntää oman digitaalisen tarinan tekemisessä. Kurssilla opitaan käsittelemään skannatut kuvat Paint.net -kuvankäsittelyohjelmalla, äänittämään ja editoimaan digitarinan kertojanäänen Audacity-äänieditointiohjelmalla sekä yhdistämään mediaa ja tekstiä valmiiksi digitarinaksi Windows Movie Maker tai Windows Live Movie Maker -ohjelmalla.

Digitarinat eloon Windows Movie Makerin avulla

Opettele käyttämään Windowsin Movie Maker - ohjelmistoa kouluttaja ja asiantuntija Pirita Jupin johdolla. Kurssilla opitaan luomaan digitaalisia tarinoita ja lisäämään niihin valokuvia, tekstiä ja videoklippejä. Lisäksi kurssilla opetetaan tehostamaan digitarinoita erilaisilla äänillä, siirtymillä ja muilla tehosteilla. Kurssin lopuksi esitys viimeistellään ja jaetaan yleisölle.

Dropbox - perusteet

Dropbox on pilvipalvelu, joka mahdollistaa tiedostojen synkronoinnin useiden eri laitteiden välillä. Tiedostoja on myös helppo jakaa muiden kanssa. Dokumentit, kuvat, videot tai musiikki ovat aina saatavilla missä vain, kunhan ne ovat siirretty Dropboxiin. Asiantuntija Jarkko Elo kertoo, miten luodaan Dropbox-tili ja hallinnoidaan tiedostoja helposti.

Esitykset uusiksi Prezin avulla

Prezi on uudenlainen web-pohjainen esitystyökalu, jolla voi tehdä esityksistä erittäin visuaalisia ja näyttäviä. Prezi saa vanhat PowerPoint-esitykset näyttämään tylsiltä ja harmailta. Asiantuntija Jarkko Elo näyttää, miten otat Prezin nopeasti haltuun ja miten teet näyttäviä esityksiä omaan käyttöösi.

Evernote for iPad

Evernote for iPad on sovellus, jonka avulla voi tallettaa, järjestellä ja jakaa muistiinpanoja kätevästi. Muistiinpanoihin voi helposti lisätä mediaa ja sisältöä suoraan verkkosivulta. Evernotea voi käyttää millä tahansa laitteella ja muistiinpanot synkronoituvat kaikkien laitteiden välillä. Tällä kurssilla opitaan hyödyntämään tehokkaasti Evernote iPad-sovellusta.

Excel 2007 - perusteet

Tällä kurssilla tutustutaan taulukkolaskentaohjelman päätoimintoihin ja työkaluihin. Kurssin opettaja Petri Niemi perehdyttää sinut kaavoihin, funktioihin, kaavioihin ja näyttää, miten teet tulostusasettelut sekä taulukon muotoilut. Excel 2007 on osa Microsoft Office 2007 - ohjelmistokokonaisuutta.

Excel 2010 - perusteet

Tällä kurssilla perehdytään taulukkolaskentaohjelman päätoimintoihin ja työkaluihin. Kurssin opettaja Petri Niemen johdolla opitaan kaavojen, funktioiden ja kaavioiden käyttö, tulostusasettelut sekä taulukon muotoilut. Excel 2010 on osa Microsoft Office 2010 - ohjelmistokokonaisuutta.

Excel 2010 - tehokäyttö

Tällä kurssilla syvennytään taulukkolaskentaohjelman edistyneempiin toimintoihin ja työkaluihin. Kurssin opettaja Petri Niemi perehdyttää sinut kaavoihin, funktioihin, kaavioihin ja näyttää, miten teet oikein tulostusasettelut ja taulukon muotoilut. Excel 2010 on osa Microsoft Office 2010 - ohjelmistokokonaisuutta.

Excel 2013 - perusteet

Tällä kurssilla tutustutaan Excel 2013:n päätoimintoihin ja työkaluihin. Kurssin opettaja Petri Niemi perehdyttää sinut taulukkolaskentaohjelman päivittyneisiin toimintoihin; valmiisiin malleihin, pikatäydennykseen, uusin työkirjatoimintohin ja jakamiseen Skydriveen tai Office365-palveluun. Excel 2013 on osa Microsoft Office 2013 - ohjelmistokokonaisuutta.

Excel 2016 - perusteet

Tällä kurssilla perehdytään Excel 2016 - taulukkolaskentaohjelman työpöytäversion keskeisimpiin työkaluihin ja ominaisuuksiin. Asiantuntija Jyrki Kalliolahti opettaa kurssilla muun muassa käyttöliittymän keskeisimmät toiminnot, solujen muotoilun, kaavojen ja funktioiden monipuolisen käytön sekä kaavioiden muotoilun. Excel 2016 on osa Microsoft Office 2016 - ohjelmistokokonaisuutta.

Excel tehokäytössä: funktiot

Tällä kurssilla käydään läpi Excel-taulukkolaskentaohjelmiston keskeisimmät funktiot. Kurssin kouluttaja Tarja Aittala näyttää ja kertoo askel askeleelta esimerkkien kautta, miten funktiot otetaan käyttöön. Kurssin oheismateriaalina ovat kouluttajan esimerkkimateriaalit. Kurssilla käytössä oleva Excel 2010 on osa Microsoft Office 2010 - ohjelmistokokonaisuutta.

Excel tehokäytössä: kuluseuranta

Tällä kurssilla luodaan kuluseurannan työkirja, esimerkiksi yrityksen tai yhdistyksen tarpeisiin. Kurssin opettaja Tuula Maunula näyttää ja kertoo askel askeleelta, miten eri kuluseurantaan liittyvät funktiot ja soluviittaukset luodaan. Kurssin oheismateriaalina ovat kouluttajan esimerkkimateriaalit. Kurssilla käytössä oleva Excel 2010 on osa Microsoft Office 2010 - ohjelmistokokonaisuutta.

Excel tehokäytössä: laskutus

Tällä kurssilla luodaan valmis laskupohja, esimerkiksi yrityksen tai yhdistyksen tarpeisiin. Kurssin opettaja Tuula Maunula näyttää ja kertoo, miten lasku muotoillaan ja miten lisätään tarvittavat soluviittaukset sekä funktiot. Kurssilla käytössä oleva Excel 2010 on osa Microsoft Office 2010 - ohjelmistokokonaisuutta.

Facebook - mitä uutta?

Kurssilla tutustutaan Facebookin päivittyneisiin ominaisuuksiin sosiaaliseen mediaan erikoistuneen konsultin, Ville Virran johdolla. Kurssilla käydään läpi Facebookin käyttöönotto, asetukset sekä palvelun varsinainen käyttö.

Facebook - tehokäyttö

Facebookin tehokäyttö - kurssi perehdyttää sinut Facebookin perusteisiin profiilin luomisesta aina ryhmien ja sivujen käyttöönottoon. Asiantuntija Jani Liljan johdolla opit myös käyttämään Facebookin tärkeimpiä työkaluja, kuten statustiloja, viestejä, kuvia, kysymyksiä ja monia muita toimintoja.

Facebook yritysviestinnässä

Kurssilla sosiaalisen median ammattilainen Jani Lilja opastaa, kuinka luodaan ja käytetään yrityksille ja yhteisöille suunnattuja Facebook-sivuja. Kurssilla käsitellään sivujen perusominaisuudet ja lisäksi opetellaan sivujen tehokas hyödyntäminen.

Final Cut Pro - perusteet

Final Cut Pro on Applen kehittämä ammattilaisten suosima videonmuokkaus- ja editointiohjelma. Tällä kurssilla Apple-asiantuntija Jussi Virta opastaa ammattimaisen videon tekoon. Kurssilla opetellaan videon muokkausta materiaalin tuomisesta aina valmiiseen videoon asti.

Fronterin perusteet

Fronter tarjoaa henkilökohtaisen oppimisympäristön (PLE), jossa on laaja joukko pedagogisesti kehitettyjä työkaluja sekä integroituja palveluita. Oppimateriaalit, tiedostot, resurssit, asiakirjat, yhteystiedot, blogit, ryhmät, pikaviestimet, kokoushuoneet, koulun informaatio ja viestintä sekä viimeisemmät uutiset ovat keskitetysti yhdessä paikassa. Kurssilla Henrik Paajanen perehdyttää sinut Fronterin useisiin perustoimintoihin käyttäjähallinnasta sisällön luomiseen.

GarageBand ´11 - perusteet

Musiikkiin erikoistunut luokanopettaja ja kouluttaja Arto Joutsimäki opastaa sinut legendaarisen GarageBand-ohjelman saloihin. Opit muun muassa tarpeelliset perusasetukset, mikrofoni- ja kitaraäänitykset sekä ohjelmistoinstrumenttien ja silmukoiden käytön. Kurssin jälkeen osaat tehdä ns. loppumiksauksen, polttaa sen CD:lle ja jakaa biisisi kavereidesi kanssa.

Gmail - perusteet

Tällä kurssilla tutustutaan Gmail-sähköpostiohjelman toimintoihin ja työkaluihin. Hannu Virran opastuksella perehdytään sähköpostien organisointiin, yhteystietojen hallintaan, varsinaisten viestien laatimiseen ja Gmailin asetukseen. Gmail on Googlen helppokäyttöinen ja maksuton internetpohjainen sähköpostipalvelu. Gmail on osa Google for Education ja Google for Work - kokonaisuuksia.

Google AdWords - perusteet

Googlen mainospalvelu Google AdWords mahdollistaa kustannustehokkaan tavan mainostaa Internetissä. Tällä kurssilla opit luomaan oman mainoskampanjan palvelun avulla ja seuramaan tilastoja mainonnan tehokkuudesta. Lisäksi kurssilla näytetään, miten voit yhdistää Google Adwordsin ja Analyticsin. Kurssin opettajana toimii sosiaalisen median ammattilainen Ville Virta.

Google Analytics - perusteet

Google Analyticsin avulla voit mitata myyntiä ja tuloksia. Lisäksi saat tuoreita tietoja siitä, miten kävijät käyttävät sivustoasi, miten he saapuvat sivustollesi ja miten saat heidät palaamaan takaisin. Ville Virran johdolla käydään läpi Google Analyticsin seurantakoodin liittäminen sivustoon, verkkosivun kävijöiden seuranta ja raportointi Google Analyticsin avulla.

Google Apps for Education

Kurssilla tutustutaan Google Apps for Education - kokonaisuuden iPad-version perustoimintoihin. Kurssin kouluttajana toimii opetusteknologian erityisasiantuntija Keijo Sipilä.

Google Drive - perusteet

Tällä kurssilla perehdytään Google Drive -pilvipalveluun, jonka avulla voit luoda ja jakaa asiakirjoja, laskentataulukoita, esityksiä ja lomakkeita hetkessä. Google Drive on osa Google for Education ja Google for Work - kokonaisuuksia.

Google Sites - perusteet

Google Sites (Google-sivustot) on maksuton työkalu verkkosivustojen luomiseen ja jakamiseen. Google-sivustojen avulla voi luoda esimerkiksi asiakasportaalin, intranet-sivuston tai projektityösivun. Google Sites on osa Google for Education ja Google for Work - kokonaisuuksia. Tällä kurssilla asiantuntija Tarja Aittala opastaa, miten sivustoja luodaan ja ylläpidetään ja miten niihin lisätään sisältöä.

Google-tilin käyttöönotto ja asetukset

Tällä kurssit opit hallinnoimaan Google-tiliäsi ja siihen liittyviä asetuksia. Kurssin opettajana toimii Hannu Virta, joka opastaa sinulle tilin perustamisesta lähtien siihen liittyvät tärkeät ominaisuudet. Google-tilin avulla sinulla on käytössäsi kaikki Googlen palvelut yhdellä käyttäjätunnuksella ja salasanalla.

Helpota aikataulujen sopimista Doodlen avulla

Tällä kurssilla opastetaan helposti, miten voit sopia aikatauluja isommankin ryhmän kanssa Doodlea hyödyntäen. Luennoitsijana kurssilla toimii Ville Virta. Doodle on ajanvarausjärjestelmä, joka helpottaa ja nopeuttaa tapaamisten organisointia verkossa. Yhteisen ajan löytyminen ryhmätapahtumille helpottuu, kun eri tiedustelut muuntuvat ammattimaisesti "kyselyiksi", jotka eivät edellytä rekisteröitymistä palveluun.

iBooks Author - perusteet

iBooks Author on ilmaisohjelma, jonka avulla kuka tahansa voi luoda tyylikkäitä Multi-Touch-oppikirjoja ja lähes mitä tahansa kirjoja iPadia varten. Asiantuntija Jarkko Elon johdolla perehdyt iBooks Authorin mahdollisuuksiin ja käyttöliittymään, opit luomaan kirjaan rakenteen ja lisäämään kuvagalleriat, videot ja harjoitukset sekä lopuksi julkaisemaan kirjan.

iCloud Drive - perusteet

Tällä kurssilla perehdytään Applen kehittämään pilvipalveluun, iCloud Driveen. Palvelun kautta kaikkiin käyttäjän Apple-laitteisiin jaetaan sama sisältö pilvipalvelimen kautta. Esimerkiksi iPhonella otetut valokuvat tallentuvat automaattisesti myös Mac-tietokoneelle tai iPadille.

iMovie - perusteet

Applen iMovie on monipuolinen videoiden editointiin ja muokkaukseen tarkoitettu ohjelma. Kouluttaja Jarkko Elo perehdyttää tällä kurssilla ohjelmiston työkaluihin. Kurssilla opitaan tuomaan ohjelmaan omat video- ja kuvamateriaalit sekä editoimaan kuvaa ja ääntä monipuolisesti. Lisäksi opetellaan lisäämään tekstejä ja muita tehosteita videoon. Lopuksi päästään julkaisemaan valmis video eri verkkopalveluihin tai tiedostoksi.

Instagram - perusteet

Instagram on ilmainen kuvien jakopalvelu ja sosiaalinen verkosto. Palvelun avulla käyttäjät voivat jakaa kuvia, kommentoida toisten käyttäjien kuvia ja tykätä niistä. Instagramilla on tällä hetkellä yli kolmesataa miljoonaa rekisteröitynyttä käyttäjää ympäri maailman. Tällä kurssilla sosiaalisen median ammattilainen Ville Virta opastaa alusta lähtien palvelun käyttöön.

Internetin vaarat - opettajille ja vanhemmille

Internetin merkitys lasten ja nuorten elämässä sekä koulumaailmassa kasvaa merkittävästi koko ajan. Internet on tärkeä osa erilaisia oppimisprosesseja, sekä tiedollisia että sosiaalisia. Käyttöön liittyy kuitenkin vaaroja, jotka kasvattajien tulisi huomioida mahdollisimman varhain. Tämän materiaalin tavoitteena on esitellä tietoa vakavasta aiheesta niin opettajille kuin vanhemmillekin. Flowbox Oy tarjoaa tämän materiaalin vapaasti katseltavaksi ja käytettäväksi opetusmateriaalina. Erityisesti toivomme opettajien ja vanhempien tutustuvan sisältöön yhdessä lasten kanssa.

Internetin vaarat - tietoa alakoululaisille

Tämän materiaalin tavoitteena on tarjota alakouluikäisille tietoa internetin vaaroista. Oppilaille esitellään yleistä tietoa internetistä ja lapsen oikeuksista verkossa. Sen jälkeen kerrotaan, miten lasta pyritään suojelemaan internetin vaaroilta esimerkiksi ikärajojen avulla. Seuraavaksi käsitellään sosiaalisen median piirteitä, nettituttavuuksia, nettikiusaamista ja piratismia. Lopuksi nostetaan esiin netin haitalliset sisällöt ja niiltä suojautumisen. Pyrkimyksenä on esitellä lapsille mm. pornografian ja seksin käsitteet, joilla he voisivat kertoa mahdollisista kokemuksistaan aikuisille kahdenvälisissä keskusteluissa. Flowbox Oy tarjoaa tämän materiaalin vapaasti katseltavaksi ja käytettäväksi opetusmateriaalina. Erityisesti toivomme opettajien ja vanhempien tutustuvan sisältöön yhdessä lasten kanssa.

Internetin vaarat - tietoa yläkoululaisille

Tämän materiaalin tavoitteena on tarjota yläkouluikäisille tietoa internetin vaaroista. Materiaali on toteutettu yhteistyössä nettipoliisien kanssa. Nettipoliisien kouluvierailujen pohjalta voidaan todeta, että yläkouluikäisten näkökulmasta keskeisiä aiheita ovat hyväksikäyttö, ahdistelu ja pedofiilit netissä, piratismi, laiton materiaali, kommunikointi ja kunnianloukkaukset sosiaalisessa mediassa sekä väkivalta verkossa. Asiantuntijana on tunnettu nettipoliisi Marko “Fobba” Forss. Mukana on myös tunnettuja nuoria tubettajia, joiden videoblogit keräävät suuria katsojamääriä. Nuoret ovat varsin hyväuskoisia netin käyttäjiä, eivätkä usko, että huonot kokemukset osuisivat juuri heidän kohdalleen. Tässä materiaalissa esitelläänkin muutamia tositapahtumiin pohjautuvia esimerkkejä, joissa puhutaan hyvin suoraa kieltä. Flowbox Oy tarjoaa tämän materiaalin vapaasti katseltavaksi ja käytettäväksi opetusmateriaalina. Erityisesti toivomme opettajien ja vanhempien tutustuvan sisältöön yhdessä lasten kanssa.

iOS 6 - mitä uutta?

Apple-asiantuntija Teemu Masalinin johdolla perehdytään Applen uuden iOS 6 -mobiilikäyttöjärjestelmän uusimpiin ominaisuuksiin.

iOS 7 - mitä uutta?

Tällä kurssilla Apple-asiantuntija Teemu Masalinin johdolla perehdytään uuden iOS 7 - mobiilikäyttöjärjestelmän uusimpiin ominaisuuksiin.

iOS 8 - mitä uutta?

Kurssilla asiantuntija Ville Virta johdattelee sinut tutustumaan Applen iOS8 - mobiilikäyttöjärjestelmän uusiin ominaisuuksiin.

iOS:n perusteet - iPad nopeasti haltuun

Kurssilla opit käyttämään Applen iOS 5 -mobiilikäyttöjärjestelmän yleisimpiä toimintoja ja keskeisimpiä sovelluksia kuten sähköpostia, muistiota ja App Storea. Asiantuntija Jarkko Elo johdattelee käyttäjät suosituimman tabletin maailmaan.

iPad 4:n käyttöönotto

Asiantuntija Kimmo Turtiainen näyttää, miten uusi iPad otetaan käyttöön. Kurssilla vastataan muun muassa seuraaviin kysymyksiin: mitä ovat iPadin painikkeet, miten se ladataan, miten SIM-kortti laitetaan ja mitä asetuksia pitää säätää?

iPad esitystilanteessa I

iPad tarjoaa uudenlaisen välineen oppimiseen ja luovuuteen. Tällä kurssilla havainnollistetaan kouluttaja Mari Varosen johdolla erilaisia esitystilanteisiin liittyviä toimintamalleja, jotka helpottavat erilaisten dokumenttien hyödyntämistä iPadin eri sovelluksilla.

iPad esitystilanteessa II

iPad tarjoaa uudenlaisen välineen oppimiseen ja luovuuteen. Tällä kurssilla havainnollistetaan kouluttaja Mari Varosen johdolla erilaisia esitystilanteisiin liittyviä toimintamalleja, lisälaitteita ja appseja. Kurssilla on käytössä iOS 6 - käyttöjärjestelmä.

iPadin sovelluskokoelma haltuun

Kurssilla perehdytään iPadin sisäänrakennettuun sovelluskokoelmaan AppStoresta Yhteystietoihin. Kurssilla opit appsien tärkeimmät ominaisuudet ja toiminnot asiantuntija Ville Virran johdolla. Kurssilla on käytössä iOS 8.1. - käyttöjärjestelmä

itslearning - perusteet

Itslearning on pilvipalveluna tarjottava monipuolinen oppimisympäristö, joka auttaa opettajia tekemään oppimisesta innostavampaa tämän päivän opiskelijoille. Kurssilla Marko Mäkilä perehdyttää sinut kuuden vaiheen kautta itslearningin perustoimintoihin opettajan näkökulmasta, aina sisäänkirjautumisesta oppimistulosten seurantaan.

Järjestelmäkameran perusteet

Tässä kurssissa käydään läpi perusjärjestelmäkameran painikkeet, niiden merkitys ja käyttö. Kurssi sopii erityisesti järjestelmäkameran hankkimista suunnittelevalle ja ensimmäisen järjestelmäkameran hankkineelle. Kurssin opettajana toimii valokuvaaja Kimmo Turtiainen.

Keynote ´09 - perusteet

Keynote '09 - perusteet -kurssilla perehdytään Applen esitysgrafiikkaohjelman keskeisimpiin toimintoihin ja työkaluihin kurssin kouluttajan Jarkko Elon johdattamana. Kurssilla käydään läpi käyttöliittymän tärkeimmät toiminnot ja sen mukauttaminen, lisäksi opitaan käyttämään teemoja ja kantadioja sekä muokkaamaan esityksen perusrakenteita. Keynote '09 on osa iWork-ohjelmistokokonaisuutta. Kurssiin sisältyy esimerkkimateriaalit.

Kuvankäsittelyä iPadilla

Tällä kurssilla kuvataideopettaja ja kuvataiteilija Ollipekka Kangas kuvankäsittelyn saloihin iPadilla. Kurssilla opetellaan kuvankäsittelyyn soveltuvien appsien käyttöä ja tuunataan kuvista entistä parempia eri ohjelmien avulla. Kurssilla on käytössä iOS 8.1 - käyttöjärjestelmä. Kurssilla käytettävät appsit ovat maksuttomia.

Kuvat, videot ja musiikki Windows 10:ssä

Kurssilla perehdytään Windows 10 - käyttöjärjestelmän erilaisiin mahdollisuuksiin muokata liikkuvaa kuvaa ja valokuvia. Asiantuntija Hannu Rekilä kertoo, miten käytetään Windows10:n median muokkausohjelmia: Windowsin valokuvia, elokuvatyökalua sekä Windows Media Playeria.

LinkedIn - perusteet

Kurssilla opit käyttämään verkkoyhteisöpalvelu LinkedIniä oikein ja tehokkaasti. Kurssin opettaja Jani Lilja näyttää, miten voit rakentaa toimivan profiilin, etsiä kollegoja, saada suosituksia entisiltä pomoilta ja työkavereilta sekä suositella muita. Käyttäjät voivat lisätä palveluun CV:nsä, harrastuksensa ja kiinnostuksen kohteensa sekä saada suosituksia entisiltä pomoilta ja työkavereilta, sekä suositella muita. LinkedIn ei ole varsinaisesti työnhakupaikka, mutta se on hyvä väline laajentaa omaa verkostoa ja sitä kautta saada mahdollisia työtarjouksia sekä löytää hakemiansa työntekijöitä.

Mac OS X El Capitan - perusteet

Macin uusi käyttöjärjestelmä OS X El Capitan sisältää älykkäämpiä tapoja tehdä asioita. Asiantuntija Jussi Virran johdolla opit käyttämään kuvien, sähköpostin, muistiinpanojen ja Safarin uusia ominaisuuksia. Kurssi on suunnattu käyttäjille, joilla on OS X:n perusteet hallussa.

Mac OS X Mountain Lion - perusteet

Tällä kurssilla pääset tutustumaan Applen uuden Mountain Lion - käyttöjärjestelmän perustoimintoihin sekä siihen, miten käyttöliittymää on parannettu aikaisemmista versioista. Kurssin opettaja Teemu Masalin tutustuttaa sinut askel askeleelta käyttöliittymään, tiedostohallintaan, apuohjelmiin, oikoteihin ja moniin muihin työtäsi nopeuttaviin toimintoihin.

Mac OS X tips & tricks - Macin käyttöä helpottavia ja nopeuttavia vinkkejä

Tälle kurssille on koottu erilaisia Macin käyttöä helpottavia ja nopeuttavia pikatoimintoja sekä vinkkejä. Kurssin ohjaajana toimii asiantuntija Ville Virta. Kurssi on tarkoitettu sellaisille käyttäjille, joilla on jo Macin perusasiat hallussa. Käyttöjärjestelmän perusteita voit opiskella esim. Mac OS X:n perusteet - kursseilla.

Mac OS X Yosemite - perusteet

Tällä kurssilla tutustutaan asiantuntija Ville Virran johdolla Mac OS X Yosemite - käyttöjärjestelmän keskeisimpiin ominaisuuksiin. Kurssilla käydään läpi vain käyttöjärjestelmän päivityksen myötä uudistuneet osiot. Kurssi soveltuu parhaiten niille, joille OS X - käyttöjärjestelmä on ennalta tuttu.

Microsoft Lync - perusteet

Lyncissä yhdistyvät ääni- ja videopuhelut, Lync-kokoukset ja pikaviestintä. Lyncin avulla on helppo viestiä milloin ja missä tahansa. Kurssilla käsitellään muuan muassa palvelun käyttöliittymä, asetukset, tilitiedot, yhteystiedot ja yhteystietoryhmät, chat, tiedostojen jako, video- ja äänikeskustelut, verkkokokoukset, työpöydän ja sovellusten jako, äänestykset ja kokousten tallennus.

Microsoft SharePoint 2013 - perusteet

Tällä kurssilla Microsoft-asiantuntija Hannu Virta opettaa SharePoint 2013:n tärkeimmät toiminnot. Kurssilla opiskellaan muuan muassa palvelun käyttöönotto, sivustojen, työtilojen ja käyttäjien lisääminen sekä tehtävien hallinnointi. Microsoft SharePoint on johtava sisällönhallinta- ja yhteistyöratkaisu, jolla voidaan toteuttaa räätälöityjä ratkaisuja www-sivustojen julkaisuun, työryhmätyöskentelyyn, dokumentinhallintaan ja sisältöjen hakutoimintoihin.

Microsoft SharePoint Online 2016 - perusteet

Tällä kurssilla opastetaan SharePoint 2016 online-version käyttöön. Kurssilla harjoitellaan muuan muassa tiedostojen käyttöä palvelussa, luodaan ja hallinnoidaan sivustoja sekä integroidaan sovelluksia osaksi SharePoint - ympäristöä. SharePointin avulla organisaation henkilöstö voi jakaa ja sisältöä sekä hyödyntää yhteiskäyttöä tehokkaasti millä tahansa laitteella. SharePoint 2016 Online on osa Microsoft 365 - palvelukokonaisuutta.

Microsoft Skype - perusteet

Kurssilla tutustutaan Skypen verkkokokous- ja pikaviestintäomaisuuksiin asiantuntija Ville Virran johdolla. Skypeä voi käyttää suoraan verkossa tai sen voi ladata omalle tietokoneelleen, puhelimeen tai tabletille. Ohjelman peruskäyttö on maksutonta.

Microsoft Yammer 2016

Yammer on organisaation oma sosiaalinen verkosto, jossa voi keskustella, jakaa tietoa ja tehdä yhteistyötä muiden verkoston jäsenten kanssa ajasta ja paikasta riippumatta. Tällä kurssilla kouluttaja Hannu Virta opastaa, miten Yammer otetaan käyttöön ja miten päästään alkuun. Lisäksi kurssilla harjoitellaan tiedostojen yhteiskäyttöä, sisällön jakamista ja ryhmissä työskentelyä. Yammer on osa Microsoft 365 - ohjelmistokokonaisuutta.

Mitä aikuisten tulisi tietää nuorten mediamaailmasta?

Tämä kurssi kertoo vanhemmille, opettajille ja nuorten parissa työskenteleville minkälaisessa mediamaailmassa tämän päivän nuoret elävät. Kurssilla käsitellään median käyttöä ja hyödyntämistä monesta näkökulmasta. Kurssi on toteutettu yhteistyössä eri alojen asiantuntijoiden kanssa. Flowbox Oy tarjoaa tämän materiaalin vapaasti katseltavaksi ja käytettäväksi opetusmateriaalina.

Moodlen perusteet (2016)

Moodlen perusteet - kurssilla perehdytään oppimisalustan tärkeimpiin toiminteisiin ja työkaluihin opettajan näkökulmasta. Kurssilla opastetaan hallinnoimaan käyttäjiä, lisäämään sisältöjä, muokkaamaan aktiviteetteja sekä tutustutaan vuorovaikutusmahdollisuuksiin ja arviointityökaluihin. Kurssin opettajana toimii Moodle-asiantuntija Lauri Pohjanen. Kurssilla on käytössä Moodlen versio 3.1.

MS Office 365 Excel Online - perusteet

Office Online yhdistää Officen useimmin käytetyt toiminnot ja reaaliaikaiset yhteiskäyttöominaisuudet. Tällä kurssilla tutustutaan Excel Onlinen perustoimintoihin. Kurssilla opetellaan luomaan ja muokkaamaan taulukoita, funktioita ja kaavioita sekä käyttämään mallipohjia. Excel Online on osa Microsoft 365 - ohjelmistokokonaisuutta.

MS Office 365 Kalenteri

Office 365 sisältää kaikki toimiston sähköiset työvälineet: sähköpostin, kalenterit, tiimityövälineet, yhteystietojen hallinnan ja toimisto-ohjelmat. Tällä kurssilla tutustutaan Office 365 Kalenteriin ja opetellaan hallitsemaan aikatauluja ja järjestämään tapaamisia. Kurssilla perehdytään lyhyesti myös kalenterin työpöytäversioon ja opastetaan synkronoimaan molemmat kalenterit. Kalenteri on osa Microsoft 365 - ohjelmistokokonaisuutta.

MS Office 365 käyttöönotto

MS Office 365 on Microsoftin pilvipalveluna tarjoama yhdistelmä erilaisia työkaluja ja palvelinratkaisuja. Ohjelmistosuunnittelija Veiko Kuusmik esittelee verkkopalvelun käyttöönoton yleisesti. Kurssilla käydään läpi muun muassa sähköpostin asetukset, yhteystietojen hallinnointi sekä Delve- ja Yammer-ohjelmat.

MS Office 365 mobiilissa

Office 365:n käyttö eroaa mobiilissa monilta osin tietokoneella käytettävästä versiosta. Tällä kurssilla opastetaan, miten Office-ohjelmat asennetaan puhelimeen ja tablettiin. Lisäksi tutustutaan ohjelmien perustoimintoihin ja käyttömahdollisuuksiin mobiililaitteilla.

MS Office 365 Office Online - perusteet (2014)

Kurssilla Microsoft-asiantuntija Hannu Virta perehdyttää Office Online - ohjelmien keskeisimpiin toimintoihin. Office Online on osa MS Office 365 - ohjelmistokokonaisuutta.

MS Office 365 OneDrive - perusteet (2016)

Tällä kurssilla käydään läpi uusiutuneen Office 365 OneDriven käyttöliittymän tärkeimmät ominaisuudet. Kurssilla opastetaan ohjelman toimintoihin käyttöönotosta tiedostojen jakamiseen muiden kanssa. OneDrive on osa Microsoft 365 - ohjelmistokokonaisuutta.

MS Office 365 OneDrive - perusteet (2014)

Kurssilla käydään läpi Office 365 OneDrive-palvelun asennus, käyttöönotto, tiedostojen jakaminen ja monet muut keskeiset toiminnot. OneDrive on tiedostojen säilytys- ja jakopalvelu, joka kuuluu olennaisena osana Microsoft Office365 - palvelukokonaisuuteen.

MS Office 365 PowerPoint Online - perusteet

Office Online yhdistää Officen useimmin käytetyt toiminnot ja reaaliaikaiset yhteiskäyttöominaisuudet. Tällä kurssilla tutustutaan PowerPoint Onlinen perustoimintoihin ja opetellaan käyttämään mallipohjia sekä lisäämään esityksiin kuvia ja videoita. PowerPoint Online on osa Microsoft 365 - ohjelmistokokonaisuutta.

MS Office 365 tutuksi

Kurssilla Hannu Virta kertoo, mikä Office 365 on ja miten se eroaa perinteisestä Officesta. Kurssilla käydään läpi Office 365:n asennus, käyttäjien hallinta ja Microsoft-tilin luominen. Lisäksi kurssilla tarkastellaan kotikäyttäjäversion ja yritysversion eroja.

MS Visio 2016 - perusteet

MS Vision avulla voi luoda erilaisia kaavioita, pohjapiirroksia, teknisiä suunnitelmia ja paljon muuta mallien ja muotojen avulla. Tällä kurssilla harjoitellaan mm. organisaatiokaavioiden, pohjapiirrosten ja muiden kaavioiden tekoa sekä erilaisten tyylien ja mallien muokkaamista.

Norton Internet Security – perusteet

Kurssilla tutustutaan Norton Internet Security - ohjelman ominaisuuksiin sekä opitaan parantamaan tietoturvan tasoa. Kurssin kouluttajana toimii Hannu Virta. Palomuurin ja virusturvan lisäksi Norton Internet Security sisältää suuren määrän apu- ja lisäohjelmia myös tietotekniikan ammattilaisten käyttöön.

Nuorten maailma nettipoliisin silmin

Ylikonstaapeli Riku Sukari toimii nettipoliisina Lounais-Suomen poliisilaitoksella. Hän partioi myös haalariasussa nuorten parissa Turun seudun kaduilla ja toreilla. Nettipoliisin roolissa Riku Sukari vierailee kouluissa kertomassa oppilaille netin vaaroista. Tässä työssä hän näkee nuorten maailmaa sisältä käsin. Sieltä nousee esiin monia asioita, joista myös vanhempien olisi hyvä olla tietoisia. Tällä kurssilla nettipoliisi Riku Sukari kertoo, millaisena nuorten maailma näyttäytyy nettipoliisin silmin.

Office365 Small Business Premium - asentaminen ja käyttöönotto

Microsoftin Office 365 tarjoaa ratkaisuja sähköpostin, verkkoneuvottelun, dokumenttien tallentamisen ja jakamisen sekä sosiaalisen verkoston hallinnointiin. Tällä kurssilla opitaan muun muassa erilaiset lisensointimallit, järjestelmänvalvojan toiminnot ja käyttäjähallinta. Kurssilla perehdytään postilaatikoiden luomiseen ja jakamiseen sekä luodaan käyttäjäryhmiä. Kurssin opettajana on Microsoft guru Hannu Virta.

Office365 Small Business Premium - OneDriven asennus ja sähköpostin käyttöönotto

Kurssilla perehdytään Office 365 Small Business Premiumin työasemaohjelmien asennukseen ja käyttöönottoon. Kurssin opettajana toimii Microsoft guru Hannu Virta.

Office365 Small Business Premium - Outlook WebApp

Kurssilla paneudutaan Outlook WebAppin tehokäyttöön. Käsittelyssä ovat niin kansioiden hallinta, postilaatikoiden kytkeminen OWA:n postilaatikkoon kuin jaettujen kansioiden käyttö. Kurssin opettajana on Microsoft guru Hannu Virta.

OneNote 2016 - perusteet

OneNote on Microsoftin muistikirjasovellus, jolla voi myös tallentaa kuvia ja ääntä. Microsoft OneNoten voi hankkia mihin tahansa laitteeseen tai käyttää ohjelmaa verkossa. Kurssilla asiantuntija Hannu Rekilä opastaa OneNote 2016 - työpöytäsovelluksen käyttöön. Kurssilla opitaan muuan muassa lisäämään muistikirjoihin mediaa sekä jakamaan muistikirjoja ja muistiinpanoja sähköpostilla, sosiaalisessa mediassa ja Skypessä. OneNote 2016 on osa Microsoft Office 2016 -ohjelmistokokonaisuutta.

OneNote for iPad

Tällä kurssilla opitaan käyttämään Microsoftin OneNote muistikirjasovellusta iPadissa. Kurssilla luennoitsija Jarkko Elo käy läpi sovelluksen keskeisimmät toiminnot, opettaa lisäämään ja muokkaamaan sisältöä sekä synkronoimaan muistiinpanot OneDriveen. OneNote for iPad sovelluksessa on mahdollista kirjoittaa ja lisätä kuvia muistiinpanoihin ja synkronoida muistiinpanot muiden laitteiden välillä.

OpenOfficen asennus Windowsille

Kurssilla tutustutaan Open Officen ohjelmiin ja opastetaan, mistä ohjelmiston voi ladata ja miten se asennetaan omalle tietokoneelle. Kurssilla ohjelmistokokonaisuus ladataan Windows 7 -käyttöjärjestelmään.

Opiskele ATK-ajokortti

Tällä kurssilla opetellaan tekstinkäsittelyä, taulukkolaskentaa, esitysgrafiikkaa ja sähköpostin käyttöä. Kurssilla käytetään Microsoft Office 2010 - ohjelmia.

Outlook 2010 - perusteet

Kurssilla tutustutaan Microsoft Outlook 2010 - sähköpostiohjelman perustoimintoihin ja keskeisimpiin työkaluihin. Kurssin opettaja Petri Niemi opastaa sähköpostin, kalenterin, muistilappujen ja tehtävien käyttöön sekä opastaa luomaan omia allekirjoituksia ja järjestelemään sähköpostiviestejä. Outlook 2010 on osa Microsoft Office 2010 - ohjelmistokokonaisuutta.

Pages for iOS6 - perusteet

Applen Pages on erittäin helppokäyttöinen tekstinkäsittelysovellus iPadille. Sovelluksen avulla luot uusia tekstiasiakirjoja sekä käsittelet tietokoneella luotuja dokumentteja luontevasti iPadin ruudulla. Tällä kurssilla käydään läpi ohjelman perusteet ja muutamia edistyneempiäkin kikkoja.

Pages for iOS7 - perusteet

Applen Pages on erittäin helppokäyttöinen tekstinkäsittelysovellus iPadille. Pagesin avulla luot uusia tekstiasiakirjoja sekä käsittelet tietokoneella luotuja dokumentteja luontevasti iPadin ruudulla. Tällä kurssilla käymme läpi ohjelman perusteet ja muutamia edistyneempiäkin kikkoja.

Parhaat iPad-sovellukset

Tälle kurssille on koottu erilaisia työ- ja opetuskäyttöön sopivia appseja eli sovelluksia. Asiantuntija Jarkko Elo kertoo appsien keskeisimmät ominaisuudet ja näyttää käytännössä miten ne toimivat.

Piirrä ja luonnostele iPadilla

Tällä kurssilla kuvataideopettaja ja kuvataiteilija Ollipekka Kangas opastaa sinulle kuvankäsittelyä iPadilla. Kurssilla käydään läpi uusien sovelluksien tärkeimpiä ominaisuuksia ja opetellaan tekemään kuvista entistä parempia käsittelemällä ja tuunaamalla kuvia hyödyntäen erilaisia sovelluksia. Ollipekka kertoo appsien keskeisimmät ominaisuudet ja näyttää käytännössä miten ne toimivat. Kuvistasi tulee kiinnostavampia ja omaperäisempiä eri käyttökohteisiin. Kurssilla käytettävät sovellukset ovat maksuttomia.

PowerPoint 2010 - perusteet

Kurssilla perehdytään PowerPointin keskeisimpiin toimintoihin ja työkaluihin kurssin opettajan Petri Niemen johdolla. Kurssilla käydään läpi ohjelman käyttöliittymä ja sen perustoiminnot, opitaan lisäämään kuvia, grafiikkaa sekä muita elementtejä elävöittämään esitystä. Lisäksi kurssilla harjoitellaan teemojen muokkaamista ja esityksen tulostamista. PowerPoint 2010 on osa Microsoft Office 2010 - ohjelmistokokonaisuutta.

PowerPoint 2010 - tehokäyttö

Tällä kurssilla perehdytään esitysgrafiikkaohjelman syvempiin toimintoihin ja työkaluihin kurssin opettajan Petri Niemen johdattamana. Kurssilla opetellaan muun muassa lisäämään videoita, ääntä ja SmartArt-kuvioita esitykseen ja muotoilemaan lisättyjä kuvia. PowerPoint 2010 on osa Microsoft Office 2010 - ohjelmistokokonaisuutta.

PowerPoint 2013 - perusteet

Tällä kurssilla perehdytään PowerPoint2013 - esitysgrafiikkaohjelman keskeisimpiin toimintoihin ja työkaluihin kurssin opettajan Petri Niemen johdattamana. Kurssi kattaa muun muassa käyttöliittymän perustoiminnot, kuvien, grafiikoiden ja muiden mediaelementtien lisäämisen. Lisäksi opetellaan esimerkiksi esityksen tulostamista. PowerPoint 2013 on osa Microsoft Office 2013 - ohjelmistokokonaisuutta.

PowerPoint 2016 - perusteet

Kurssilla perehdytään PowerPoint 2016 - esitysgrafiikkaohjelman keskeisimpiin ominaisuuksiin sekä uusiin toimintoihin. Asiantuntija Jyrki Kalliolahti opettaa kurssilla ohjelman peruskäytön aloituksesta valmiiseen esitykseen. PowerPoint 2016 on osa Microsoft Office 2016 - ohjelmistokokonaisuutta.

Salasanat - pikakurssi

Asiantuntija Hannu Virta kertoo, millaisia ovat hyvät salasanat ja miten niitä käytetään. Lisäksi kurssilla opitaan, mitä tulisi tehdä jos salasana katoaa, ja millaisilla apuohjelmilla salasanoja voidaan hallinnoida.

Skannatun kuvan käsittely Paint.NETillä

Asiantuntija Pirita Juppi johdattelee sinut digitarinan lähteille eli vanhojen paperikuvien skannaukseen digitaaliksi kuviksi. Työkaluna tällä kurssilla käytetään Windowsin maksutonta Paint.NET-kuvankäsittelyohjelmaa.

SkyDrive - perusteet

SkyDrive tiedostojen säilytys- ja jakopalvelu on osa Microsoftin palvelukokonaisuutta. SkyDrive sallii käyttäjien ladata tiedostoja pilvipalveluun, ja siten käyttää niitä suoraan verkkoselaimesta Windows 8 - sovelluksella tai Windowsin työpöytäsovelluksella. Luennoitsija Petri Niemen johdolla opit käyttämään SkyDrive-palvelun kaikkia käyttömahdollisuuksia.

Some ja rikokset

Tällä kurssilla tutustutaan sosiaaliseen mediaan siihen liittyvien rikosten ja rikollisuuden näkökulmasta. Kurssin aiheet osoittavat, että netissä rikoksen tunnusmerkit voivat täyttyä yllättävän helposti. Kurssi on hyödyllinen kaikille netin käyttäjille, niin aikuisille kuin nuoremmillekin. Asiantuntijoina toimivat nettipoliisi Marko "Fobba" Forss, Sari Valoaho Pelastakaa Lapset ry:stä sekä tubettaja eeddspeaks.

Synkronoi ja jaa tiedostoja Dropboxin avulla

Tällä kurssilla perehdytään Dropbox - tiedostojen synkronointisovellukseen. Dropboxin avulla voit helposti jakaa tiedostoja muiden kanssa, varmuuskopioida tärkeät tiedostot ja käyttää tiedostoja sujuvasti usealla eri laitteella. Dropboxia voit käyttää selaimen tai asennettavan sovelluksen kautta. Kurssilla opastetaan, miten pääset alkuun sekä käydään läpi tiedostojen käytön ja jakamisen tärkeimmät toiminteet.

Tee omat kotisivut Joomlan avulla

Tällä kurssilla luodaan web-kouluttaja Tuula Kyrölän johdolla toimiva verkkosivusto maksuttomalla Joomla-ohjelmalla. Kurssi lähtee ohjelmiston lataamisesta ja asentamisesta palvelimelle, etenee rakenteen, navigoinnin ja sisällön luomiseen ja julkaisuun verkkoon. Joomla! on www-sivujen hallintaan tarkoitettu vapaa avoimeen lähdekoodiin perustuva sisällönhallintajärjestelmä, jonka avulla voidaan lisätä ja päivittää sivustojen sisältöä.

Tietoturva - FTP, sähköposti ja varmistukset

Tällä kurssilla asiantuntija Hannu Virta perehdyttää käytännön esimerkein, miten tietoturvaa voi kohentaa käyttämällä suojattua tietoliikennettä. Lisäksi kurssilla opetetaan, miten sähköpostit voi helposti salata, ja millainen on mobiililaitteiden tietoturva.

Tietoturvan perusteet

Kurssilla opitaan tunnistamaan erilaisia tietoturvauhkia ja -riskejä. Lisäksi kurssilla laaditaan oma henkilökohtainen tietoturvasuunnitelma, tutustutaan konkreettisiin uhkiin ja riskeihin sekä tarkastellaan, mitkä suomalaiset viranomaiset liittyvät tietoturvan eri osa-alueisiin. Kurssin opettajana toimii Hannu Virta.

Tips and hints - vinkkejä Windows käyttöjärjestelmään

Kurssille on koottu erilaisia vinkkejä, sovelluksia ja ohjelmia Windows-käyttöjärjestelmän käytön helpottamiseksi. Kurssilla on käytössä Windows 8.1 - käyttöjärjestelmä.

Turnitin Moodle Direct - perusteet

Tällä kurssilla kouluttaja Lauri Pohjanen opastaa, miten tarkistetaan tekstin alkuperä Moodle-oppimisalustan lisäosan avulla. Kurssilla opitaan tekemään Turnitin tehtäviä Moodle-kursseille, ymmärtämään ohjelmiston tuottaman palautetun tekstin alkuperäisyysraportin rakennetta ja sisältöä. Lisäksi opetellaan käyttämään ohjelmiston tarjoamia tekstien monipuolisia arviointitoimintoja.

Tuunaa kuvasi iPadilla

Tällä kurssilla kuvataiteilija ja kuvataideopettaja Ollipekka Kangas neuvoo, miten valokuvista tehdään entistä parempia, lisätään kuviin efektejä ja tuunataan värejä. Lisäksi kurssilla opitaan säätämään perussäätöjä ja tekemään kuvista hauskemman näköisiä. Kurssilla kerrotaan sovellusten keskeisimmät ominaisuudet ja näytetään käytännössä, miten ne toimivat. Kuvistasi tulee kiinnostavampia ja omaperäisempiä eri käyttökohteisiin. Kurssilla käytettävät appsit ovat maksuttomia.

Twitter - perusteet

Tällä kurssilla opitaan käyttämään mikroblogipalvelu Twitteriä tehokkaasti. Kurssin opettaja Jani Lilja näyttää, miten voit rakentaa toimivan profiilin, etsiä seuraajia, lähettää twiittejä ja yksityisviestejä sekä hyödyntää Twitteriä esimerkiksi oman yrityksesi viestinnässä.

Twitter tänään

Tällä kurssilla käydään läpi päivittyneen ja entistä visuaalisemman Twitterin uudet ominaisuudet ja tutustutaan palvelun tehokkaisiin käyttötapoihin. Kurssin luennoitsijana toimii sosiaalisen median ammattilainen Ville Virta. Twitter on yhteisö- ja mikroblogipalvelu, jossa käyttäjät voivat lähettää ja lukea toistensa päivityksiä. Viestit eli twiitit voivat sisältää korkeintaan 140 merkkiä.

Valokuvasta vielä parempi

Valokuvaaja Kimmo Turtiainen perehdyttää katsojan digitaalisen valokuvan perussäätöihin nopeasti ja helposti. Kurssilla opitaan säätämään kuvan valkotasapaino, valotus, värikylläisyys, kontrasti ja terävyys. Kuvistasi tulee tasapainoisempia ja laadukkaampia kaikkiin erilaisiin käyttökohteisiin.

Videoeditoinnin perusteet Camtasialla

Tällä kurssilla perehdytään videoiden tekemiseen sekä videoeditoinnin perusteisiin käyttämällä Camtasia-ohjelmaa. Kurssilla opastetaan, miten pääset alkuun esimerkiksi omien opetusvideoiden teossa. Lisäksi sosiaalisen median ammattilainen Ville Virta kertoo haastattelussa vinkkejä, miten videolla esiintymistä kannattaa harjoitella ja miten esiintymisestä saa luontevaa. Camtasia on ominaisuuksiltaan erittäin monipuolinen ja helppokäyttöinen videoiden tekoon ja editointiin tarkoitettu ohjelma. Se on saatavilla sekä Windows- että OS X -käyttöympäristöihin.

Videoeditointia iPadilla

Tällä kurssilla opettaja Tomi Dufva perehdyttää iMovie for iPad - videonmuokkausohjelman perustoimintoihin. Lisäksi kurssilla opastetaan, miten luodaan näyttäviä videoita ja trailereita helposti ja nopeasti.

Videoneuvottelu Collaboraten avulla

Collaborate-asiantuntija Jarkko Elo opastaa sinut onnistuneeseen videoneuvotteluun sovelluksen avulla. Kurssilla käydään läpi Collaboraten tärkeimmät toiminnot ja harjoitellaan sisällön jakamista. Blackboard Collaborate on helppokäyttöinen, verkossa toimiva sovellus, jolla voi järjestää videoneuvotteluja, verkkokokouksia ja webinaareja.

Virustorjunta kuntoon Microsoft Security Essentialsin avulla

Internetissä on nykyisin valtavat määrät erilaisia tunkeilijoita, kuten viruksia, troijan hevosia, matoviruksia ja vakoiluohjelmia. Microsoft Security Essentials tarjoaa suojauksen näitä tunkeilijoita vastaan estämättä omaa toimintaasi. Asiantuntija Petri Niemi opastaa, miten ladataan, asennetaan ja otetaan käyttöön maksuton virustorjuntaohjelmisto.

Windows 10 - perusteet

Tällä kurssilla Windows-asiantuntija Hannu Virta opastaa siirtymään Windowsin uusimpaan käyttöjärjestelmään. Kurssilla käydään läpi käyttöjärjestelmän päivitys ja sen mukanaan tuomat uudet ominaisuudet sekä tutustutaan Windowsin käteviin sovelluksiin.

Windows 7 - perusteet

Tällä kurssilla tutustutaan Microsoftin Windows 7 -käyttöjärjestelmän perustoimintoihin. Lisäksi kurssilla käydään läpi, miten käyttöliittymää on parannettu aikaisemmista versioista. Kurssin opettaja Petri Niemi näyttää askel askeleelta käyttöliittymän, tiedostohallinnan, apuohjelmat, oikotiet ja monet muut työskentelyä nopeuttavat toiminnot.

Windows 8 - perusteet

Tällä kurssilla tutustutaan täysin uudenlaiseen Windowsin käyttöjärjestelmään. Kouluttaja Petri Niemi tutustuttaa askel askeleelta käyttöliittymään, tiedoston hallintaan, apuohjelmiin, oikoteihin ja moniin muihin työskentelyä nopeuttaviin toimintoihin.

Windows 8.1 - mitä uutta?

Windows 8.1 on Microsoftin maksuton päivityspaketti tietokoneille, joissa on Windows 8 - käyttöjärjestelmä. Tällä kurssilla perehdytään asiantuntija Aleksi Vähimaan johdolla uudistetun käyttöjärjestelmäpäivityksen asentamiseen ja sen mukanaan tuomiin uusiin ominaisuuksiin.

Windows Live Movie Maker - perusteet

Tällä kurssilla perehdytään Microsoftin maksuttomaan Windowsin Live Movie Maker - ohjelmistoon asiantuntija Pirita Jupin johdolla. Kurssilla opitaan lisäämään elokuvaan tai digitarinaan valokuvia, tekstiä ja videoklippejä. Lisäksi opetellaan tehostamaan elokuvaa erilaisilla äänillä, siirtymillä ja tehosteilla. Kurssin lopuksi vielä elokuva viimeistellään ja jaetaan yleisölle.

Word 2007 - perusteet

Tällä kurssilla perehdytään Microsoft Word 2007 - tekstinkäsittelyohjelman keskeisimpiin toimintoihin ja työkaluihin kurssin opettajan Tuula Maunulan johdattamana. Kurssilla opitaan käyttöliittymän keskeisimmät toiminnot sekä harjoitellaan tekstin, kappaleiden ja tyylien muotoilua. Word 2007 on osa Microsoft Office 2007 - ohjelmistokokonaisuutta.

Word 2010 - perusteet

Tällä kurssilla perehdytään Word 2010 - tekstinkäsittelyohjelman keskeisimpiin toimintoihin ja työkaluihin kurssin opettajan Petri Niemen johdattamana. Kurssilla opitaan käyttöliittymän keskeisimmät toiminnot ja sen mukauttaminen sekä tekstin ja kappaleiden muotoilu, tyylit, tulostusasetukset ja taulukoiden käyttö. Word 2010 on osa Microsoft Office 2010 -ohjelmistokokonaisuutta.

Word 2010 - tehokäyttö

Tällä kurssilla syvennytään Word2010 - tekstinkäsittelyohjelman muotoiluihin ja asetuksiin kurssin opettajan Petri Niemen johdolla. Kurssilla opitaan muun muassa ala- ja loppuviitteiden lisääminen, ylä- ja alatunnisteiden käyttö, asiakirjan sivunumerointi ja kirjeiden muotoilu Wordissa. Kurssilla käytettävä Word 2010 on osa Microsoft Office 2010 - ohjelmistokokonaisuutta.

Word 2013 - perusteet

Tällä kurssilla perehdytään Microsoft Word 2013 - tekstinkäsittelyohjelman keskeisimpiin toimintoihin ja työkaluihin kurssin opettajan Petri Niemen johdattamana. Kurssilla käsitellään muuan muassa käyttöliittymää, tekstien ja kappaleiden muotoilua, tulostusasetuksia ja tyylejä. Word 2013 on osa Microsoft Office 2013 - ohjelmistokokonaisuutta.

Word 2016 - perusteet

Kurssilla perehdytään Word 2016 - tekstinkäsittelyohjelman työpöytäversion keskeisimpiin työkaluihin ja ominaisuuksiin. Asiantuntija Jyrki Kalliolahti opettaa kurssilla muun muassa käyttöliittymän keskeisimmät toiminnot, tekstin monipuolisen muotoilun ja erilaisten tyylien sekä teemojen käytön. Word 2016 on osa Microsoft Office 2016 -ohjelmistokokonaisuutta.

Wordin jatkot: ansioluettelo kuntoon

Tällä kurssilla opitaan kouluttaja Petri Niemen johdolla luomaan ansioluettelo, lisäämään siihen kuvia ja tekstiä sekä käyttämään Wordin eri mahdollisuuksia asetteluun. Kurssilla opetetaan myös tallentamaan ansioluettelo PDF-muotoon ja salaamaan asiakirja tarvittaessa. Kurssilla on käytössä MS Word 2010 - ohjelma.

Wordin jatkot: opinnäytetyö kuntoon

Tällä kurssilla opitaan kouluttaja Petri Niemen johdolla muotoilemaan opinnäytetyön otsikkotyylit, määrittelemään sidontareunukset, rakentamaan sisällysluettelo, lisäämään sivunumerot ja tekemään ala- ja loppuviitteet. Tällä kurssilla on käytetty MS Word 2010 - ohjelmaa.

WordPress - perusteet

WordPress on moderni henkilökohtainen sisällönhallintaohjelma. Sen avulla voi luoda ilmaiseksi erilaisia blogeja eli verkkopäiväkirjoja tai ylläpitää verkkosivustoja. Sosiaalisen median asiantuntija Jani Lilja johdattaa WordPressin perusteisiin käyttöönotosta ensimmäiseen blogikirjoitukseen.

Writer - perusteet

Kurssilla esitellään avoimeen lähdekoodiin perustuvan tekstinkäsittelyohjelman keskeisimmät toiminnot. Writerilla voi avata ja tallentaa tekstejä avoimessa formaatissa tai yleisimmin käytetyssä Microsoft Word -muodossa. Kurssin opettaja Jarkko Elo käy läpi Writerin käyttöliittymän ja esittelee tyypillisimmät toiminnot, kuten tekstin editoinnin, kuvien lisäämisen ja monet muut keskeiset asiat. Writer on osa ilmaisen OpenOffice.orgin toimisto-ohjelmistopakettia.

YouTube - mitä uutta?

Tällä kurssilla sosiaalisen median asiantuntija Ville Virta käy läpi YouTuben uudistuneita ominaisuuksia. Kurssilla perehdytään muuan muassa videoiden hallintaan ja kanavien tehokkaaseen käyttöön. YouTube on Internetin suosituin suoratoistovideopalvelu. Palveluun ladataan joka minuutti 100 tuntia videota, eli yhdessä vuorokaudessa sisältöä ladataan yli 16 vuoden edestä. Päivittäin palvelussa katsotaan yli neljä miljardia videota.

YouTuben perusteet

YouTube on Internetin suosituin suoratoistovideopalvelu. Päivittäin palvelussa katsotaan yli kolme miljoonaa videota ja kuukausittain YouTubessa käy 800 miljoonaa erillistä käyttäjää. Kurssin vetäjä Jarkko Elo näyttää, miten palvelusta etsitään sisältöä, käytetään videosoittimen eri toimintoja, tehdään omia kanavia ja lisätään niihin sisältöä.

Yrityksen tietoturvasuunnitelman laatiminen

Tällä kurssilla IT-alan ammattilainen Hannu Virta opastaa, miten yrityksen tietoturvasuunnitelma tulisi laatia, ja mitä kaikkea yrityksen tietoturvassa pitäisi huomioida. Kurssilla käsitellään tietoturvariskejä ja -vahinkoja sekä tutustutaan tietoturvan eri osa-alueisiin.

Äänenkäsittelyn perusteet - Audacity

Asiantuntija Pirita Juppi johdattelee sinut digitaalisen äänenkäsittelyn perusteisiin digitarinan äänimaailman luomisen kautta. Työkaluna käytetään Windowsissa, Macissa ja Linuxissa toimivaa ilmaista Audacity-äänenkäsittelyohjelmaa.

Kirjaudu
Edubox
Asiakaspalvelu
aspa@flowbox.fi
Puh. 010 324 3000
Myyntipalvelu
myynti@flowbox.fi
Puh. 010 324 3000